Zalm met ei-citroensaus

21st Feb 2016, author: Marisa Bax

Zalm-in-citroensaus-met-spinazie
5 from 1 reviews
Zalm met ei-citroensaus
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 4 zalmfilet (150-200g per stuk)
  • 2 el olijfolie
  • 600 gr gewassen spinazie
  • 4 eidooiers
  • sap van 1 citroen
  • 2 el. vers gehakte bladpeterselie
  • 1 el gesmolten roomboter
  • zeezout en peper
Instructions
  1. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en wrijf ze in met wat druppels olijfolie.
  2. Verhit de resterende olijfolie op matig hoog vuur in een koekenpan.
  3. Bak de zalm 4-6 minuten aan elke kant.
  4. Kook de spinazie in een minuut in een pan met ruim kokend water met wat zout en giet af.
  5. Houd 2-3 eetlepels van het kookvocht achter.
  6. Voor de saus: doe de eidooiers met 1 el. van het achtergehouden kookvocht en het citroensap in een kleine pan en zet die op laag vuur. Warm het geheel al kloppend zachtjes op tot de saus bijna kookt en iets is ingedikt. Verdun hem zo nodig met wat meer kookvocht.
  7. Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, zeezout en peper door de saus.
  8. Meng de spinazie met de gesmolten boter en bestrooi hem met zout en peper.
  9. Server de zalmfilets met spinazie. Schenk de saus erover.
  10. PS: Houd de eiwitten apart bij het scheiden van de eieren, je kunt deze gebruiken om een mousse of merengue van te maken.