Tarieven.

De behandeling van de diëtist wordt sinds 2013 weer vanuit de basisverzekering vergoed door de zorgverzekeraar. Iedereen heeft recht op 3 uur per kalenderjaar. Houdt er rekening mee dat dieetadvisering onder het eigen risico valt. Indien je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat uw zorgverzekeraar, na de 3 uur uit de basisverzekering, nog extra vergoeding biedt. Hiervoor geldt geen eigen risico.

De diëtist is direct toegankelijk. Dat betekent dat je zonder verwijzing bij mij terecht kunt. Helaas vragen de meeste zorgverzekeraars om een verwijzing voordat zij een behandeling vergoeden.

Daarnaast vergoeden niet alle zorgverzekeraars de screening die nodig is bij directe toegang.

Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding van dieetadvisering.

Een één-op-één consult bestaat altijd uit directe en indirecte tijd, die beide in rekening worden gebracht (de totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartieren).

● Directe tijd is de tijd waarbij er direct contact is met de cliënt.

● Indirecte tijd is de tijd die wordt besteed aan o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies en het registreren van gegevens van cliënten.

ConsultDirecte tijd (in minuten)Indirecte tijd (in minuten)Kosten ( in EUR)
Intake603096
Voedingsanalyse-30-6032-64
Vervolg consult201032
Vervolg consult kort15521
Afsluitend consult15-17.5

Afspraak annuleren

Je kunt een afspraak tot 24 uur van te voren afzeggen. Indien je een afspraak niet of te laat annuleert worden de kosten van het consult in rekening gebracht. Dit wordt niet door de verzekering vergoed, hiervoor gelden de tarieven zoals hierboven genoemd.