Tarieven.

De behandeling van de diëtist wordt sinds 2013 weer vanuit de basisverzekering vergoed door de zorgverzekeraar. Iedereen heeft recht op 3 uur per kalenderjaar. Houdt er rekening mee dat dieetadvisering onder het eigen risico valt. Indien je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat uw zorgverzekeraar, na de 3 uur uit de basisverzekering, nog extra vergoeding biedt. Hiervoor geldt geen eigen risico.

De diëtist is direct toegankelijk. Dat betekent dat je zonder verwijzing bij mij terecht kunt. Helaas vragen de meeste zorgverzekeraars om een verwijzing voordat zij een behandeling vergoeden.
Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding van dieetadvisering.

Een één-op-één consult bestaat altijd uit directe en indirecte tijd, die beide in rekening worden gebracht.
● Directe tijd is de tijd waarbij er direct contact is met de cliënt
● Indirecte tijd is de tijd die wordt besteed aan o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies en het registreren van gegevens van cliënten.

ConsultDirecte tijd (in minuten)Indirecte tijd (in minuten)Kosten ( in EUR)
Intake600-3067,5 -101,25
Voedingsanalyse6030-60101,25 -135
Regulier consult25533,75
Weegmoment - kort consult 15522.50

De contractvrije dietist

Veel diëtisten (en andere paramedici) hebben geen contracten meer met zorgverzekeraars (ongecontracteerde zorg), dit geldt ook voor mij.
Bij een ongecontracteerde (contractvrije) diëtist geldt transparantie in gemaakte kosten, omdat deze kosten direct na afloop van elk consult worden voldaan. De factuur kunt u naar de zorgverzekeraar sturen voor de (gedeeltelijke) vergoeding.

Meer informatie over de ongecontrateerde diëtist? Klik hier

Afspraak annuleren

Bij het maken van een afspraak stem je automatisch in met de annuleringsvoorwaarden:
Gelieve tijdig je afspraak te annuleren of te verzetten.
Voor afspraken die om welke reden dan ook niet worden nagekomen of korter dan 48uur van te voren worden geannuleerd, moeten wij helaas €20 consultkosten in rekening brengen.
Bij annulering of verzetten van een afspraak korter dan 7 dagen voor de gemaakte afspraak, worden er €10 consultkosten in rekening gebracht.