Back in shape

Nog 1 weekje en mijn zwangerschapsverlof zit er weer op! Heerlijk genoten en wat vliegt de tijd (helaas geldt dat niet voor mijn extra kilo’s).

Ik had mezelf voorgenomen om terug in shape te zijn als ik weer zou gaan werken… maar het goede leven nam de overhand (lees na 9maanden geen wijn, steak of sushi en lekkere desserts, nu ook even geen zin gehad om dit te weigeren) en in mijn verlof ging Nederland van slot dus ook weer kunnen genieten van buiten de deur eten 🥰
Kortom, uitstelgedrag!
Hoeveel kilo ik ben aangekomen door mijn zwangerschap? 15kg tot aan week 38
Daarna met de hittegolf in juni ben ik gestopt met wegen omdat ik veranderde in een soort spons! Je hebt het vast wel ooit gezien, slippers die verdwijnen onder vochtklompjes.
Gelukkig was er 2 weken na de bevalling al 10kg af maar daar ben ik dan ook op blijven hangen.
Dus nog 5 te gaan + nog een paar corona kg’s pre-zwangerschap EN wat extra voor onze droombruiloft volgende jaar in juni (vorig jaar ging deze niet door vanwege corona, toen groots … nu intiem maar dan wel in bella Italia 🇮🇹) kom ik uit op -10kg

Nu geef ik nog borstvoeding waardoor ik helaas niet mag PowerSlimmen dus doe ik het op de old fashion way met reguliere voeding. Dit gaat langzamer maar goed, iedere ons eraf is mooi meegenomen.
Ook ga ik weer sporten. Door bekkeninstabiliteit kon in tijdens mijn zwangerschap na 3 maanden vrijwel niets meer doen aan beweging of ik liep er einde dag bij als quasimodo.

Tot de kerst gaat dit mijn plan d’campagne zijn: rond de 1600 kcal per dag, eiwitrijk en koolhydraten lager (100gram per dag) en in het weekend een wijntje of iets anders om te zondigen (vanaf nu noem ik het genietmomentjes)
Doel is 0,5kg per week.

Wanneer ik stop met borstvoeding ga ik over op PowerSlim. Nu bedacht tot aan de feestdagen maar als kersverse moeder heb ik al geleerd dat niets!! meer volgens planning gaat dus we zullen zien waar het eindigt.
12 weken * 0,5kg = 6kg
Minimale doel is 5kg tot aan de feestdagen.
De andere 5 met PowerSlim.

Om niet te verzwakken in motivatie ga ik wekelijks bij Renske op de weegschaal, ook ik heb een stok achter de deur nodig 💪🏼

Tot zover mijn plan, vol goede moed start ik op 27september. Nu zorgen dat ik niet extra aankom, omdat ‘het nu nog kan’😅🤣

Praktijk Weert

Afvallen Weert